Nieuwsbericht

Open Manegedagen 2020

17 juli 2020 | 2 minuten lezen

De Open Manegedagen 2020 kunnen dit jaar doorgaan! Na een aantal hectische maanden door het coronavirus kunnen we in de (paarden)sport gelukkig weer veel doen. Dit betekent dat tijdens de Nationale Sportweek van vrijdag 18 september t/m zondag 27 september 2020 de FNRS en de KNHS de Open Manegedagen weer organiseren. FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen met eigen accommodatie kunnen zich in deze periode openstellen voor het publiek om bekendheid in de buurt te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de paarden(sport). FNRS en KNHS ondersteunen de organisaties met een frisse en stoere campagne met veel (nieuwe) materialen om deze open dagen te promoten.

Kosteloze ondersteuning met het promotiepakket Open Manegedagen

Deelnemende bedrijven bepalen zelf het programma van hun open dag, maar het Open Manegedagenpakket ondersteunt hun in het organiseren van deze dag. In dit pakket zitten onder andere aankondigingsposters, informatieve posters over het leven van een paard, een daarbij behorende quiz, knutselmateriaal, versiering, foto-items voor een winactie en andere inspiratie voor een geslaagde open dag. Met de materialen in het pakket kunnen zij het brede publiek informeren over onze mooie paardensport, maar ook spelenderwijs kennis laten maken met hun bedrijf of vereniging. Deelnemende bedrijven en verenigingen ontvangen het pakket kosteloos!

“De Open Manegedagen hebben ons meer bekendheid gegeven”

Carola Balemans van Ruitersportcentrum Balemans nam met haar manegebedrijf in 2018 en 2019 deel aan de Open Manegedagen:

“Wij vinden het heel erg leuk om mee te doen. We waren het eerste jaar net gestart en het heeft ons wel wat meer bekendheid gegeven. Mensen weten ons nu beter te vinden. Het pakket is super leuk, heel interactief. We kleden het zelf nog wat aan en doen de spelletjes in een partytent. In de binnenrijbaan doen we ponyrijden en rondleidingen, zoals het vanuit de Open Manegedagen wordt aangegeven in het draaiboek. We houden ons altijd wel goed aan het draaiboek van de Open Manegedagen. We willen tijdens de open dag mensen informeren over de paardensport.”

Iris Mensink van Ruitersportcentrum Zeewolde heeft met haar manegebedrijf ook in 2018 en 2019 deelgenomen aan de Open Manegedagen: “Afgelopen jaar hebben wij meegedaan met de Open Manegedagen en het was een feestelijke dag. Het pakket vereenvoudigt de organisatie. Door middel van het promotiemateriaal en de acties die er landelijk aan gekoppeld worden heb je automatisch meer bekendheid. Het was dan ook een drukke dag. De aankleding uit het pakket geeft de open dag de extra sfeer die je op je terrein wilt hebben tijdens zo’n gezellige dag.”

Aanmelden Open Manegedagen 2020

Wilt u met uw bedrijf of vereniging deelnemen aan de Open Manegedagen? Deelname is kosteloos! Schrijf u voor vrijdag 31 juli in via de website: www.fnrs.nl/open-manegedagen-2020. Vul uw gegevens in en geef aan welke dag u de open dag wil organiseren. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over het pakket. Het pakket wordt halverwege augustus verzonden.

Let op: maatregelen coronavirus

Tijdens een open dag komen er mogelijk veel personen op uw bedrijf. Om hen te attenderen op de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus zitten er dit jaar ook posters in het pakket met aanwijzingen om bijvoorbeeld voldoende afstand te houden of handen te ontsmetten.

Het is belangrijk dat u met uw gemeente overlegt over de mogelijkheden van het organiseren van een veilige open dag. FNRS en KNHS houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en indien noodzakelijk beslissen we of het gezien de omstandigheden verstandig is de Open Manegedagen door te laten gaan.

Lid worden?FNRS bedrijven