Nieuwsbericht

Zadeldiefstal; een terugkerend probleem

6 juli 2020 | 1 minuut lezen

Vooral in het zuiden van Nederland was het flink raak met bijna elke week wel een melding van diefstal. Het bericht trok dan ook veel aandacht op social media, het bericht leeft, logischerwijs, behoorlijk onder de hippische ondernemers en paardenhouders.

De afgelopen maanden is het, waarschijnlijk door de coronacrisis, gelukkig een stuk stiller rondom meldingen van zadeldiefstallen. Dit betekent helaas
niet dat het probleem is opgelost. Door de afwezigheid van klanten op het erf, was het minder eenvoudig om onopgemerkt het terrein te kunnen betreden. Nu de bedrijvigheid bij de hippische bedrijven weer op gang komt zal hoogstwaarschijnlijk het aantal zadeldiefstallen ook weer toenemen. We hebben eind vorig jaar al een aantal tips gegeven waarmee u de kans op inbraak verkleint. Naast deze maatregelen zijn er nog een aantal systemen beschikbaar waarbij u de zadels optimaal beschermd tegen diefstal.

Saddle Secure
Saddle Secure is een beveiligingssysteem dat zo is gemaakt dat saboteren geen optie is. Het systeem bestaat uit een slot en een kabel. De kabel kun je
door de producten rijgen die je beschermd wilt hebben en daarna de kabel weer terugsteken in het slot. Er zijn drie verschillende soorten van de Saddle Secure beschikbaar, een kabel van 60 centimeter, 2,4 meter en 60 meter. De laatste is geschikt voor het beveiligen van meerdere zadels in een zadelkamer. De verschillende uitvoeringen van Saddle Secure zijn uitgerust met een sirene van 100/110/120 decibel die afgaat wanneer een poging wordt gedaan de kabel door te knippen of de cilinder te forceren. Op deze manier wordt u gewaarschuwd en worden tegelijkertijd de inbrekers afgeschrikt, wanneer zij proberen om het systeem te saboteren.

E-finder
Toch kan het zo zijn dat, desondanks de genomen maatregelen, u uw zadels uit het oog verliest. Om ze zo snel mogelijk weer terug te vinden kunt u gebruik maken van de GPS tracker van bijvoorbeeld E-finder. E-Finder is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beveiligen van uw waardevolle spullen. Dit doen ze voor allerlei producten zoals auto’s, motoren en campers, maar ook voor paardenzadels hebben zij een special tracksysteem ontwikkeld. De e-Finder GPS-tracker zorgt ervoor dat het zadel bij verlies of diefstal snel terug te vinden is met de speciale E-finder app. De tracker maakt melding wanneer hij een grote verplaatsing detecteert. Uiteraard blijft voorkomen altijd beter dan genezen.

Lid worden?FNRS bedrijven