Nieuws

Sportieve en gezellige regiofinale NK Springen Manegeruiter

De tweede regiofinale van het “Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter” werd vandaag gehouden op de prachtige locatie van Manege Zwolle. Op deze accommodatie aan de rand van Zwolle werd er weer fanatiek gestreden om de felbegeerde halve finale tickets. De sfeer zat er goed in bij alle deelnemende ruitersportcentra en ruiters. Begeleiders, ondernemers en supporters waren ook in Zwolle weer in grote getalen aanwezig om de deelnemende ruiters aan te moedigen.

Profielfoto van Han Aalmans
28 januari 2024 | 4 minuten lezen

De opkomst tijdens het “Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter” is ook dit jaar weer groot, er wordt elke regiofinale fanatiek gereden en de punten liegen er niet om. Ook op manege Zwolle stonden er dit weekend weer drie categorieën op het programma: S40, S60 en S80. De juryleden beoordeelde de ritten en konden ook hier weer mooie cijfers kwijt. De inzet is ook hoog voor de deelnemers want er wordt gestreden om de titel “Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter”. Een titel die je als recreant niet zo snel kunt veroveren. Het PIP-team is dan ook erg enthousiast dat deze titel is toegevoegd aan de competitie. Marc Jansen projectleider van het PIP-team vond het hoogtijd voor een waardevolle titel. “Na tien jaar FNRS/KNHS Springcompetitie werd het tijd om manegeruiters hetzelfde podium te bieden als ruiters in de topsport. Ik ben dan ook super trots dat deze erkenning vanaf 2024 toegekend is aan deze competitie en dat het voortaan “Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter” heet.

Competitie en plezier gaan hand in hand

Karin Lameijer van Manege de Bongerd uit Glimmen deed vandaag met haar ruiters voor het eerst mee aan het NK Springen Manegeruiters. Ze werd enthousiast gemaakt door andere bedrijven die eerder al meededen aan de springcompetitie. “Het leek me een leuke manier om mijn oudere ruiters wat extra’s te kunnen bieden. Ik heb een selectie dag georganiseerd om te bepalen welke ruiters er mee mochten naar de regiofinale vandaag in Zwolle. Onze instructrice Danielle heeft deze ruiters in de tussentijd klaargestoomd met extra trainingen. Met 10 ruiters en vier paarden en pony’s zijn we vanochtend op pad gegaan. De sfeer zit er goed in. Iedereen klapt voor elkaar. Je merkt dat plezier op zo’n dag wel voorop staat, en natuurlijk is er ook wel een beetje competitiegevoel bij de ruiters. Het is ontzettend leuk om te zien hoe onze ruiters vooruit zijn gegaan de afgelopen tijd”.

Merle Baas, manegeruiter bij Manege de Bongerd, vond het erg leuk om mee te doen aan de regiofinale. “Wel spannend om op een andere manege te rijden, maar het ging gelukkig erg goed. Ik begon wat twijfelend, maar in het parcours durfde ik steeds beter te rijden. Het is heel leuk om met een groepje hier naartoe te werken en dan vandaag hier met elkaar te zijn. Ik wil volgend jaar zeker wel weer meedoen”! Karin ziet dat ook wel zitten: “Ik wil zeker een deelname volgend jaar weer overwegen, want dit is ontzettend leuk om met de manegeruiters te doen.”

Uitslag tweede regiofinale

S40

1 Lisanne Mussche Manege Klein Oever 89,8
2 Fleur Ans Ordelman RSC De Meiden van Haarman 86,1
3 Nora Leusink RSC De Meiden van Haarman 85,9
4 Emma Daemen RSC De Meiden van Haarman 80,9
5 Dominique de Voogd Manege Klein Oever 80,6
6 Merel Bouwmeister RSC De Meiden van Haarman 79,8
7 Ninouk Wenting Stal de Meyboom 78,7
8 Stéphanie Broekema Manege de Bongerd 78,6
9 Nomi Betsema Manege de Bongerd 78
10 Isabel Smit Stal de Meyboom 77
11 Jildou op het Veld RSC De Meiden van Haarman 76,9
12 Finette de Voogd Manege Klein Oever 76,8

S60

1 Noor Scholten RSC de Meiden van Haarman 95
2 Blossem Ordelman RSC de Meiden van Haarman 90,4
3 Anneroos Borghouts RSC de Meiden van Haarman 89
4 Romy Schutte Manege Klein Oever 88,2
5 Inez van Zanten Manege de Bongerd 83,9
6 Britt van der Kuip Manege de Bongerd 82,6
7 Mirthe oude Ophuis Stal de Meyboom 81,5
8 Maaike Bouwman Manege Klein Oever 81,2
9 Anne van Asch RSC de Meiden van Haarman 81,1
10 Manouk Mussche Manege Klein Oever 81
11 Pien Ottink Stal de Meyboom 80,9
12 Jessica Judeel Manege de Bongerd 79

S80

1 Lot van Staalduinen RSC de Meiden van Haarman 90,4
2 Demy Klein Horstman RSC de Meiden van Haarman 85,5
3 Judith Hooijerink RSC de Meiden van Haarman 83,5
4 Sam Klein Kranenbarg RSC de Meiden van Haarman 81,2
5 Lieke Schulten Stal de Meyboom 76,4
6 Esmee Sterk  RSC de Meiden van Haarman 76,3

 

Ruitersportcentrum de Meiden van Haarman

Deze regiofinale werd er ijzersterk gereden door de ruiters van RSC de Meiden van Haarman. Dit ruitersportcentrum weet elke keer weer geduchte concurrentie mee te nemen en zorgt er ieder jaar weer voor dat hun ruiters weten te presteren. Met maar liefst 11 ruiters reist ook dit ruitersportcentrum op zondag 3 maart af naar Stal Groenendaal in Bunschoten-Spakenburg waar ook zij moeten strijden voor die felbegeerde tickets voor het “Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter”. Met nog één regiofinale te gaan op zondag 4 februari bij Manege de Eenhoorn in Blokker blijft het een spannende strijdt en is nog niks bepaald! Wie gaat er vandoor met die felbegeerde titel en mag zich na 24 maart “Nederlands Kampioen Springen Manegeruiter 2024” noemen?

Kom de laatste deelnemers aanmoedigen en maak deze mooie wedstrijd van dichtbij mee!  We zien je graag op één van onderstaande locaties & datums!

Regiofinales
Zondag 4 februari 2024: Manege De Eenhoorn in Blokker

Halve finale
Zondag 3 maart 2024: Stal Groenendaal in Bunschoten-Spakenburg

Nederlands Kampioenschap (finale)
Zondag 24 maart 2024: Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo