Nieuws

Wesley Mulder ambassadeur NK Springen Manegeruiters

Januari is de maand waarin het 'Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiters' (voorheen FNRS/KNHS Springcompetitie) van start gaat.  Via goed georganiseerde regiofinales verdeeld door het land strijden alle deelnemende manegeruiters voor de felbegeerde titel van ‘Nederlands Kampioen Springen Manegeruiter 2024’. Tijdens deze competitie krijgt de manegeruiter echt het gevoel van een topruiter. De wedstrijddagen worden georganiseerd op professionele accommodaties, er staat een mooi parcours, er zijn professionele juryleden en mooie prijzen te winnen. Dit maakt deze elk jaar weer tot een succes! Het belooft weer een fanatieke en sportieve competitie te worden welke op 24 maart wordt bezegeld met de finale van het ‘Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiters 2024’ op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Tijdens deze spannende finale dag zal Wesley Mulder zijn debuut maken als nieuwe ambassadeur.

Profielfoto van Han Aalmans
10 januari 2024 | 3 minuten lezen

Deelname visitekaartje voor ruitersportcentrum 

De meeste ruiters maken kennis met de paardensport via een manege. Nadat de basisvaardigheden zijn aangeleerd gaan ze door naar een eventuele springles. Als ruiters hier plezier in hebben komen ze steeds een stapje verder en mogen ze hoger springen. Om fanatieke springruiters gemotiveerd en uitgedaagd te houden is het leuk om ze aan het 'NK Springen Manegeruiters 2024' deel te laten nemen. Voor een ruitersportcentrum is het een mooie manier om naar buiten te treden als een actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Daarnaast is deze competitie een extra dienst waarmee nieuwe klanten worden aangetrokken en die de ruiter langer aan een bedrijf bindt.  

Wesley Mulder ambassadeur 'NK Springen Manegeruiters'.

Internationale springruiter Wesley Mulder zal zich in 2024 inzetten als ambassadeur van het ‘Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter’. Ooit begonnen op Manege en Pensionstal Pothoven nabij Apeldoorn heeft hij inmiddels zijn weg gevonden in de Internationale spring- en dressuursport. Een echte vakman die de manegesport een warm hart toedraagt en zich hier graag voor inzet.

“Vroeger reed ik mee met carrouselwedstrijden, fantastisch vond ik dat en ik kon er echt naar uitkijken! Maanden werd er extra getraind en samen werkte we naar de competities toe. Een doel om voor te trainen is voor iedereen in de sport belangrijk, voor een topsporter maar zeker ook voor een manegeruiter. Uiteindelijk wil je allemaal hetzelfde, een betere combinatie worden en laten zien wat je kan! Het ‘Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter’ is voor de ontwikkeling van de ruiter een mooi doel om extra voor te trainen. Meedoen aan deze competitie en het behalen van de finale geeft aan dat de ruiter zich goed weet aan te passen aan het paard en snel de juiste afstelling weet te vinden, wat laat zien dat diegene over veel ruitergevoel beschikt. Er mag daarom meer erkenning en waardering komen voor de manegesport, want het behalen van een kampioenschap met beperkte trainingsuren gaat niet zonder inzet en een goede dosis ruitergevoel. Ik zet me hier dan ook graag voor in!"

Deelnemen met jouw ruitersportcentrum?  

Ruiters die bij een FNRS-ruitersportcentrum rijden en in het bezit zijn van een geldig Ruiterpaspoort mogen deelnemen aan het 'NK Springen Manegeruiters'. Ruiters met een actieve KNHS-startpas kunnen helaas niet deelnemen aan de competitie. Elk deelnemend ruitersportcentrum mag ruiters afvaardigen naar de regiofinales. Dit kan bijvoorbeeld door een selectieronde op het bedrijf te organiseren. Selectieronde kunnen uitgeschreven worden in de categorieën (S40, S60 en S80): 

  • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones afgevaardigd naar de regiofinale (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum). 
  • De 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regiofinale gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd.
  • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale waar uiteindelijk per categorie de ‘Nederlands Kampioenschap Springen Manegeruiter 2024’ wordt verkozen. 

Locaties en data 

Hieronder de verdeling van de data en locaties van de competitie in 2024.  

 

 

Regiofinales

 

Zondag 21 januari 2024

Horsecenter Pirouette in Bergschenhoek

Zondag 28 januari 2024

PSC de Lourenshoeve in Den Ham

Zondag 4 februari 2024

Manege de Eenhoorn in Blokker

 

 

Halve finale

 

Zondag 3 maart 2024

 Stal Groenendaal in Bunschoten

Finale

 

Zondag 24 maart 2024

Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo

 

 


Meer informatie en inschrijven 

Plaatsen reserveren voor het 'NK Springen Manegeruiters 2024' kan op dit moment alleen via springcompetitie@knhs.nl. Vermeld in deze mail hoeveel plaatsen in welke categorie je wilt reserveren en daarbij voor welke Regiofinale. Definitieve opgaven kunnen later doorgegeven worden.