Nieuws

Dit was Horse Event 2023

Dit jaar bracht het evenement opnieuw twee weekenden vol passie, paarden en plezier voor paardenliefhebbers van alle leeftijden. Ook dit jaar bemanden de FNRS en de KNHS onder Partners in Paardrijden een grote stand. Beide weekenden stonden zij in een lange rij te popelen om Horse Event te betreden. We blikken terug op de hoogtepunten en onvergetelijke momenten.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
22 september 2023 | 2 minuten lezen

Horse Event Youth

Toen de deuren 's ochtends in het eerste weekend opengingen, stroomde de stand gelijk vol met enthousiaste kinderen. De stand was helemaal ingericht in het thema Bixie&Friends. Om de jeugdige bezoekers te enthousiasmeren voor dit programma was Bixie in levende lijve aanwezig om met alle jeugdige bezoekers op de foto te gaan. Ook stond er een fotobooth waar iedereen met elkaar leuke foto's kon maken. De fotobooth was zo'n enorm succes dat er meerdere malen per dag een lange rij stond. Er was een hoek ingericht met allemaal accessoires om de foto zo creatief mogelijk te maken.
Ook de kleur- en zithoek was een groot succes. De kinderen mochten hun ingekleurde kleurplaat aan het touw met een knijper ophangen in de stand. Hiermee maakten zij kans op een prijzenpakket bestaande uit een gevulde poetskist. De wedstrijd werd serieus opgepakt, en iedereen deed zijn uiterste best om de mooiste en kleurrijkste kleurplaat in te leveren. De winnaars ontvangen hierover voor 1 oktober een persoonlijk bericht. 

Dit jaar konden kinderen voor het eerst ook een eigen button maken. Er lagen genoeg leuke attributen om deze button helemaal naar eigen smaak te maken.

 

Horse Event Pro

Het tweede weekend stonden paardenliefhebbers opnieuw in een lange rij te popelen om Horse Event te betreden. Tijdens Horse Event Pro stond de ontwikkeling van het ruitergevoel centraal. Met maar liefst drie "Joker" simulatorpaarden, die onwijs populair waren, wilden we de bezoeker een indruk geven van de voordelen van het gebruik van een simulatorpaard. Onder begeleiding van KNHS-instructeurs, Anoek van Kol van Joker's Jada,
Solvej Rob van Dressuurstal Solvej en Monique Dijkshoorn van Bewuster in Balans, gespecialiseerd in het toepassen van de 'Joker', konden bezoekers ervaren wat de correcte beweging was van stap, draf en galop. Door de inzet van een 'Joker' werkten de ruiters aan een betere balans, coördinatie en houding. Het paardenwelzijn werd vergroot doordat er aan de houding en zit werd gewerkt.

Over paardenwelzijn wordt veel gesproken. De KNHS heeft daarom onder andere 'De 8 beloften aan mijn paard' opgesteld. Mensen die in de FNRS-KNHS stand op de Joker hebben gereden, kregen een rozetje met een kaartje dat ze voldoen aan één van de acht beloften. Ook konden bezoekers dit weekend meedoen aan een winactie. Ze maakten kans op een waardecheque van 250 euro van Agradi als ze op een kaartje een belofte aan hun paard invulden. De winnaars ontvangen hierover voor 1 oktober een persoonlijk bericht. 

 

FNRS en KNHS kijken met veel plezier terug op twee geslaagde weekenden waarin de Partners in Paardrijden-stand gevuld was met leuke, leerzame en interessante activiteiten, waarbij het welzijn van het paard altijd voorop stond.