Nieuws

Opleiding Aspirant Instructeur Manege toch van start dit najaar

Op maandagavond 25 september start de KNHS op verzoek toch met de opleiding Aspirant Instructeur Manege in de zelfstudie (verkorte) variant. Dit is een speciaal traject voor ruiters die al ervaring hebben in het geven van lessen en het rijden in dressuur en springen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
17 juli 2023 | 1 minuut lezen

De opleiding zal grotendeels in zelfstudie gedaan worden waarbij met enkele webinars en digitale leermiddelen ondersteuning wordt geboden. Daarnaast zijn er twee centrale bijeenkomsten waarbij aanwezigheid verplicht is. Omdat er al ervaring is met lesgeven en in het rijden in dressuur en springen kan de opleiding in deze zelfstudie variant gevolgd worden. In deze vorm worden er geen lessen tijdens cursusavonden gevolgd maar bereidt de deelnemer zich thuis en op het manegebedrijf voor op de PVB’s (examens). Indien een bedrijf minimaal zes cursisten heeft, kan er op locatie een examendag Aspirant Instructeur Manege aangevraagd worden.

Deze opleiding zal starten met een startbijeenkomst op 25 september 2023 (van 19.00 tot 21.30)

Klik hier om je in te schrijven voor de opleiding.

Meer over Aspirant Instructeur Manege 

Deze opleiding is speciaal gericht op de manege instructeur. In deze opleiding wordt de basis gelegd voor een carrière als manege-instructeur. Naast het basisprogramma Aspirant Instructeur leren de cursisten lesgeven aan groepen en het omgaan met klanten. De opleiding tot Aspirant Instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de Instructeursopleiding Basissport willen volgen. Ze leren lessen te begeleiden. Dit is de eerste stap op weg naar zelfstandig instructeur.

Als de opleiding met een voldoende wordt afgerond mag je lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat aan de hand van een voorgeschreven lesplan ofwel onder supervisie van een instructeur paardensport op hoger niveau. Je bent dan bevoegd om startende ruiters en kinderen de beginselen van het rijden bij te brengen. Je kunt ook de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) verzorgen. Je mag de opleiding voor het Ruiterbewijs geven, je mag zelfstandig buitenritten begeleiden en leert assisteren bij evenementen zoals proevendagen, ruiterkampen en kinderfeestjes.

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-instructeursopleiding Aspirant Instructeur Manege. Heb je verder nog vragen? Neem contact met ons op via academy@knhs.nl.