Nieuws

Veel belangstelling voor FNRS-KNHS-Zitcompetitie 2023

Er is dit jaar opvallend veel belangstelling van ruitersportcentra om deel te nemen aan de FNRS-KNHS Zitcompetitie. Ruitersportcentra zijn enthousiast en het aantal reserveringen voor de regiofinales van de Zitcompetitie 2023 overstijgt alle verwachtingen. Fantastisch dat zoveel ruitersportcentra met hun ruiters (weer) mee doen met deze prachtige competitie. Bijna alle regiofinales zitten op basis van de reserveringen al vol.

Profielfoto van Swaen Brink
7 juli 2023 | 2 minuten lezen

Met jouw ruitersportcentrum nog meedoen aan de Zitcompetitie 2023?

Ondanks dat bijna alle regiofinales vol zitten, is er nog steeds de mogelijkheid om jouw ruitersportcentrum aan te melden. Reserveer tijdig, maar vóór 1 augustus, nog plaatsen voor de regiofinale. Bij veel belangstelling zet het team Partners in Paardrijden zich in om een extra regiofinale in het land te organiseren.

Waarom meedoen?

Deelnemen aan de Zitcompetitie is een manier om je bedrijf te laten zien als actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Je kan ruiters een interessante en waardevolle aanvulling bieden op de manegelessen door voorafgaand aan de Zitcompetitie F-proevendagen of zitproeven te organiseren. Het uitschrijven van deze eigen selectiewedstrijden genereert extra mogelijkheden om klanten te interesseren en te binden aan jouw ruitersportcentrum. 

Iedere sportaanbieder mag per categorie drie deelnemers afvaardigen naar de regiofinale. Deelname aan de Zitcompetitie kan door ruiters / amazones van minimaal 10 jaar oud die rijden bij een FNRS-ruitersportcentrum en minimaal in het bezit van een F4-diploma (peildatum: 1 april 2023). Inschrijven kan tot 1 augustus 2023. Dus wees er snel bij! Stuur hiervoor een email naar zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl.

Bestzittende manege-instructeur

In het kader van 100 jaar KNHS is dit jaar een extra categorie toegevoegd: “Bestzittende Manege-instructeur”. Welk ruitersportcentrum heeft de Bestzittende manege-instructeur van Nederland? Wij zijn erg benieuwd. Alle ruitersportcentra die deelnemen aan de Zitcompetitie met hun ruiters kunnen al hun instructeurs laten deelnemen. Enthousiasmeer dus niet alleen jullie ruiters, maar óók de instructeurs!

De instructeurs rijden op hun eigen ruitersportcentrum een F12A-proef. Film dit proefje vanaf C. De instructeur zal beoordeeld worden conform de criteria voor de Zitcompetitie. De instructeur dient vanzelfsprekend in het bezit te zijn van minimaal een ORUN2-diploma. Anders dan de deelnemende ruiters mag de instructeur een geldige KNHS-startpas hebben, dus dat is geen bezwaar om niet mee te doen.
Natuurlijk ontvangt de instructeur ook een protocol van zijn proef.

De 10 bestzittende instructeurs worden uitgenodigd om tijdens de Halve Finale te komen rijden op zondag 10 december 2023 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De vijf beste ruiters rijden vervolgens nogmaals in de Finale.

Het insturen van de filmpjes kan tot 1 oktober 2023 door een mail te sturen naar zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl.

Vragen over de Zitcompetitie

Veel informatie over de Zitcompetitie is te vinden op de website van de KNHS.

Heb je aanvullende vragen over de Zitcompetitie of roept het handboek nog vragen op?
Schroom dan niet de vraag voor te leggen bij het team Partners in Paardrijden (PIP). Zij zijn bereikbaar via email: zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl . Telefonisch contact mag ook met Marc Jansen, projectleider PIP: 06-31777955.