Nieuws

Succesvolle laatste regiofinale Harry’s Horse Zitcompetitie

De laatste regiofinale van de Harry’s Horse Zitcompetitie is zondag 30 oktober verreden bij Hippisch Centrum Bodegraven. Alle deelnemers hebben weer hun uiterste best gedaan om een ticket de bemachtigen naar de volgende ronde van de competitie. De balans voor de kwartfinales over twee weken kan nu worden opgemaakt.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
4 november 2022 | 1 minuut lezen

Het was weer een gezellige sportieve dag tijdens deze laatste regiofinale van het seizoen. Alles was tot in de puntjes verzorgd bij Hippisch Centrum Bodegraven en de deelnemers werden enthousiast aangemoedigd door alle aanwezigen. Op een aangewezen manegepaard moesten de deelnemers in vier categorieën hun beste houding en zit laten zien en dat leverde veel mooie hoge punten op van de juryleden. De hoogste score van de dag kwam op naam van Noortje Oldenbroek van Manege de Eenhoorn. Zij kreeg voor haar proef in categorie 1 een score van maar liefst 126,50. Alle gelukkige winnaars mochten na afloop allemaal het podium betreden en hun prijzen in ontvangst nemen. Zij komen nogmaals in actie tijdens de kwartfinales op 20 november om zich zo te kunnen kwalificeren voor de spetterende (halve) finaledag op 11 december in Ermelo. Uiteindelijk is er natuurlijk maar een één ruiter in iedere categorie die uitgeroepen zal worden tot ‘Best Zittend Manegeruiter van 2022.’

Best Zittend Ruitersportcentrum

Naast de individuele prestaties was er deze regiofinale ook weer een titel voor Bestzittend Ruitersportcentrum te verdelen. Het Ruitersportcentrum wat met al zijn ruiters in totaal de meeste punten verzamelt, krijgt deze eervolle titel toegekend. In maar liefst drie van de vier categorieën eindigden ruiters van Manege De Eenhoorn uit Blokker bovenaan, dus het kon bijna niet missen dat zij als winnaar werden gehuldigd en de bokaal mee naar huis mochten nemen.

Op 20 november worden de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie verreden bij Manege De Lourenshoeve in Den Ham en Manege De Groote Wielen in Rosmalen. De feestelijke halve finale en finale zal dit jaar plaatsvinden op 11 december op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.    

Kijk hier voor meer informatie en de complete uitslagen van de Harry’s Horse Zitcompetitie.