Nieuws

Eerste regiofinales Zitcompetitie van start

De jaarlijkse Harry’s Horse Zitcompetitie is afgelopen weekend weer voortvarend uit de startblokken vertrokken. Op zondag 2 oktober stonden er twee Regiofinales op het programma, bij Manege De Eenhoorn in Blokker en Stal Groenendaal in Bunschoten-Spakenburg. De enthousiaste sfeer en de mooie scores van de deelnemende maneges belooft veel goeds voor de rest van deze competitie.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
3 oktober 2022 | 1 minuut lezen

Op de organiserende FNRS-ruitersportcentra was alles tot in de puntjes geregeld voor de deelnemers aan de Regiofinale. Zowel bij Manege De Eenhoorn in Blokker als bij Stal Groenendaal in Bunschoten-Spakenburg hing een relaxte sfeer. In Blokker hadden verschillende deelnemende maneges spandoeken opgehangen om hun ruiters extra aan te moedigen. De deelnemers moesten in vier verschillende rubrieken een proefje laten zien op een aangewezen manegepaard. In de beoordeling van de proeven, die speciaal zijn ontwikkeld voor de Zitcompetitie, staat de houding en zit van de ruiter centraal en daar wordt dan ook extra op gelet door de juryleden. De paarden en pony’s waar op gereden werd waren allemaal zeer relaxt en dat zorgde mede voor mooie punten van de ruiters. De tien beste ruiters per categorie zijn nu verzekerd van een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 20 november. Daar zullen zij strijden voor een plekje in de beslissende finaledag die 11 december op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zal verreden worden. 

Bestzittend Ruitersportcentrum

Naast de strijd om de individuele startplaatsen, werd er ook gereden om de prijs van Bestzittend Ruitersportcentrum van de dag. In Blokker ging deze prijs overtuigend naar RSC De Schimmelkroft uit Heemskerk. In Bunschoten-Spakenburg lieten de ruiters van Ruitersportcentrum Zeewolde zich het beste zien en werden zij gehuldigd als Bestzittend Ruitersportcentrum. Alle winnende ruiters kregen na afloop van de wedstrijd een medaille en een certificaat mee naar huis.

Bestzittend Ruitersportcentrum bij de Regiofinale in Blokker was RSC De Schimmelkroft. 

De volgende twee regiofinales worden verreden op zondag 9 oktober bij Manege Thielen in Limburg en Manege Zwolle in Zwolle.
Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. Houd deze pagina ook in de gaten voor de volledige uitslagen van beide Regiofinales.