Nieuws

Terugblik Open Manegedagen met aftermovie

Tijdens de Nationale Sportweek van vrijdag 16 september t/m zondag 25 september 2022 organiseerde maneges met groot succes een Open Manegedag. FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen stelde hun locatie open voor het publiek om bekendheid in de buurt te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de paarden(sport). De open dagen werden druk bezocht, de maneges hadden uitgepakt om hun bedrijf zo goed mogelijk te presenteren en de bezoekers een leuke dag te bezorgen. 

We spraken Ilsa en Yvette van de Prinsenbankhoeve, Karlijn van Hippisch Centrum Eelde en Wendy Ongena van Zorgboerderij Donia State Wester over waarom zij mee hebben gedaan aan de Open Manegedagen. Daarnaast beantwoorden Mark Tolboom van Stal Groenendaal, Floris Ravenswaaij van Manege Ravenswaaij en Caroline van der Werff van Manege Any Dale Hippique dezelfde vraag in de aftermovie.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
21 oktober 2022 | 3 minuten lezen

Open Manegedagen aftermovie 🎬 Klik op de afbeelding om de aftermovie te bekijken.

Wendy Ongena van Zorgboerderij Donia State Wester: “Hoorbaarheid geven dat er aangepast paardgereden kan worden.”

“Wij merken dat er heel veel vraag is vanuit de zorgboederij naar aangepast paardrijden. We willen met de open Dag meer hoorbaarheid geven dat er bij ons aangepast paardgereden kan worden. Er is veel vraag naar aangepast rijden aangezien veel maneges, waar ruiters met lichamelijke en/of verstandelijke handicap konden rijden, moesten stoppen. Om de open dag te promoten hebben we posters opgehangen in supermarkten en hebben we advertenties en artikelen geplaatst in verschillende Friese kranten. Als het goed is komt er volgende week ook een oproep op Omroep Friesland. Onze missie is het aanbieden van hippische activiteiten aan mensen met en zonder een beperking om vooruitgang te bevorderen in hun welzijn en maatschappelijke mogelijkheden. Je kan bij ons tijdens de open dag paard en pony rijden, we hebben een speurtocht, we gebruiken de spellen en activiteiten van de FNRS, ze kunnen een poetsdiploma halen en natuurlijk meedoen aan de foto winactie.” 

Ilsa en Yvette van de Prinsenbankhoeve: “Fijn dat je dit jaar het pakket kon samenstellen.”

“Het doel van de Open Manegedag is bij ons voornamelijk om de ruiters die we hebben een leuke dag te geven en ook een klein beetje om nieuwe klanten te werven. We doen dit in combinatie, zodat het voor nieuwe ruiters laagdrempeliger is om te komen kijken. Vaak zijn dit dan ook vriendjes of vriendinnetjes van ruiters die hier al rijden. Promotie voor de Open Manegedag voor nieuwe klanten loopt dan vaak ook via mond-tot-mondreclame. Wij organiseren rijlessen, spelletjes, rondleidingen, pony’s knuffelen en poetsen. De materialen van het pakket die we krijgen vinden we heel erg leuk en deze gebruiken we vaak ook voor andere gelegenheden. We vonden het fijn dat je dit jaar het pakket kon samenstellen, sommige materialen hadden wij namelijk nog liggen.“

Karlijn van Hippisch Centrum Eelde: “Om onze ruiters een leuke dag te bezorgen.”

“De open dag die wij organiseren is vooral bedoeld om onze ruiters een leuke dag te bezorgen. Ook nieuwe ruiters of geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij ons te komen kijken. Er is van alles te doen tijdens onze open dag, zoals: ponyrijden, pony’s knuffelen en poetsen en springen op het springkussen. Daarnaast geven we verschillende demonstraties en gaan ook onze instructeurs 

Winnaars winactie 2022 

Tijdens de open dagen konden bezoekers van de open dagen meedoen aan een te gekke fotowinactie met mooie prijzen. Op de Facebookpagina Open Manegedagen zijn er ontzettend veel leuke foto’s ingezonden met #manegedagen. Iedereen was erg creatief!

De winnaar die een jaar lang gratis mag paardrijden is Roy Stalenhoef. Deze mega prijs wordt binnenkort persoonlijk overhandigd aan Roy bij Manege Spaarnwoude waar Roy in de instaples rijdt en ook de open dag bezocht. De winnaar van de gloednieuwe Harry's Horse ruiteroutfit is Lotte haarhuis. Binnenkort kan zij flitsend voor de dag komen bij Manege Meinders.