Nieuws

Verhoging aansprakelijkheidsverzekering klap voor manegehouders

De afgelopen jaren stegen de aansprakelijkheidspremies voor hippische bedrijven flink. Voor manegebedrijven was deze groei, soms met duizenden euro’s, het grootst. Helaas kondigt een van de verzekeraars, Avéro Achmea met de Toplandpolis, voor komend jaar wederom een verhoging van de premie van de aansprakelijkheidsverzekering aan. Een flinke klap voor veel manegehouders. Het eigen risico van € 1.250 per schadegeval komt daarentegen wel te vervallen.

Profielfoto van Robert van Almkerk
6 december 2021 | 1 minuut lezen

Het aantal letselschades bij maneges is opnieuw toegenomen

Avéro Achmea geeft aan de premie wederom te moeten verhogen omdat het aantal letselschades bij maneges wederom is toegenomen. Het gaat hierbij om letselschade die ontstaat door omgang met paarden. Dit zijn ongevallen waarvoor de eigenaar van het paard aansprakelijk wordt gesteld.

Het aantal letselschades is niet gedaald door het eigen risico van € 1.250 dat Avéro Achmea in 2019 invoerde. Daarom hoeft dit bedrag niet meer te betaald te worden als een ondernemer aansprakelijk is voor een letselschade veroorzaakt door manegepaarden.

Voorkomen is altijd de beste oplossing

FNRS heeft aangedrongen op duidelijke informatie over de schadegevallen en de trend die is te ontdekken. Met goede informatie kunnen we wellicht schade voorkomen. De eisen van Stichting Veilige Paardensport zijn al verplicht voor iedere verzekering maar in 2022 wil Avéro Achmea sterk inzetten op risicobewustzijn en preventie. FNRS staat er uiteraard voor open om dit te verbeteren om daarmee schade en hogere kosten te voorkomen.

Eerlijke verzekeringspremies nodig voor hippische ondernemers

FNRS en haar ondernemers zijn erg geraakt door deze zoveelste stijging van de aansprakelijkheidspremie. FNRS werkt al jaren met verschillende partijen aan een oplossing voor dit probleem om een verdere stijging van de premies te voorkomen. Om een verzekeraar te vinden met een lage aansprakelijkheidspremie, de gewenste dekking en gunstige polisvoorwaarden wordt steeds lastiger. FNRS is overtuigt dat de veiligheidsmaatregelen die op FNRS-bedrijven genomen wordt, zorgt voor substantieel minder schadeverloop. In een eerder nieuwsartikel riepen wij op om schaderapporten en polissen te delen, zodat de FNRS met realistische schadecijfers kan werken. Deze oproep is nog steeds actueel.

Neem contact op met onze verzekeringspartner AON of Robert van Almkerk via 06 22 93 47 96 of r.van.almkerk@fnrs.nl voor meer informatie.