Nieuws

Eenvoudig een ondernemersplan opstellen? De FNRS reikt u de handvatten aan!

Veel paardenmensen koesteren de droom om ooit voor zichzelf te beginnen. Durft u deze droom werkelijkheid te maken en te starten met een hippische onderneming, start dan niet zonder ijzersterk bedrijfsplan. Zo kunnen betrokken partijen zoals een bank en verzekeringsmaatschappij zien dat u een goed onderbouwd plan heeft. Dit plan kunt u in de toekomst dan ook als leidraad binnen uw bedrijf gebruiken.

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
25 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Als FNRS ondersteunen we dergelijke plannen maar al te graag. We helpen waar we kunnen deze dromen te realiseren en ondersteunen hierbij de (startende) ondernemer. Dit doen we op verschillende vlakken: we houden adviesgesprekken, verbinden de ondernemer met de juiste partner en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Ook schrijven we wekelijks artikelen om ondernemers te stimuleren zoveel mogelijk uit hun bedrijf te halen. Zoals ook dit artikel over het belang van het schrijven van een goed ondernemersplan.

Om u bij het schrijven van een ondernemersplan te ondersteunen heeft de FNRS een handboek en invulmodel ontwikkeld om het opstellen van het plan eenvoudiger te maken.

Schrijf een ondernemersplan

In het handboek nemen wij u graag mee door de hoofdstukken van een ondernemersplan. Waar komt uw bedrijfsstrategie te staan en hoe moet u die uitwerken, hoe zet u een financieel plan overzichtelijk in uw ondernemersplan en welke analyses moet u in het plan verwerken? Allemaal onderwerpen die worden toegelicht in het handboek. Het handboek helpt u om uiteindelijk het bijbehorende invulmodel zo compleet mogelijk in te vullen. Het invulmodel bestaat uit alle hoofdstukken die gevraagd worden bij het opstellen van een ondernemingsplan. Wanneer u eerst het handboek doorleest, zult u moeiteloos het invulmodel kunnen invullen voor uw situatie. Loopt u tijdens het invullen toch nog ergens tegenaan, dan kunt u het handboek er weer bij pakken voor verdere toelichting. Het handboek en het invulmodel zijn alleen digitaal beschikbaar, zodat u dit makkelijk kunt opsturen naar bijvoorbeeld de bank.

FNRS-leden kunnen het handboek en het invulmodel gratis downloaden via onze website. Niet-leden betalen €32,50 en kunnen hier het handboek + invulmodel aanvragen. Bestel hier het handboek + het invulmodel wanneer u geen FNRS-lid bent.

Workshop Ondernemingsplan

Wilt u het echt goed aanpakken? Kom dan naar de workshop Ondernemersplan op woensdag 15 december in Ermelo. De workshop is bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op de mogelijkheden en risico’s van het starten van een hippisch bedrijf, ondernemers met een bestaand bedrijf die graag de volgende stap willen maken en voor ondernemers met een goed lopend bedrijf die plannen voor de toekomst duidelijk op papier willen zetten. Voor het schrijven heeft de FNRS, in samenwerking met de Rabobank, een digitaal handboek ontwikkeld met bijpassend digitaal invulmodel. Heeft u hulp nodig bij het invullen? Meld u dan aan voor de extra ondersteuning tijdens de workshop Ondernemersplan waarin de FNRS, in samenwerking met haar partner ABAB Accountants en Adviseurs, u verder helpt bij het schrijven van uw plan.

Meer informatie en aanmelden voor de workshop Ondernemersplan

Vervolg workshop Professioneel Hippisch Ondernemen

De workshop, het handboek en het invulmodel Ondernemersplan zijn een vervolg op de succesvolle workshop Professioneel Hippisch Ondernemen die, in samenwerking met Boertjes Makelaardij, gegeven wordt. Naar de workshop Professioneel Hippisch Ondernemen komen ondernemers die toe zijn aan professionalisering van hun bedrijf of die een bedrijf willen opstarten. De workshop Professioneel Hippisch Ondernemen (PHO) staat in het teken van actuele onderwerpen in de hippische sector en belangrijke aspecten voor hippische ondernemers, te weten:

  • Bepalen van de strategie;
  • Aansprakelijkheid en verzekeringen;
  • Het opstellen van een financieel plan.

Na Professioneel Hippisch Ondernemen kunt u naar de workshop Ondernemersplan om uw kennis direct goed op papier te zetten in een ondernemersplan. Om zoveel mogelijk uit deze workshops te halen adviseren we dan ook naar beide workshops te komen.

De eerst volgende workshop Professioneel Hippisch Ondernemen is op maandagavond 29 november, gevolgd door de workshop Ondernemersplan op woensdagavond 15 december.

Meer informatie en aanmelden voor de workshop Professioneel Hippisch Ondernemen