Nieuws

Verkiezing hippisch instructeur/docent van het jaar 2021

Een goede instructeur of docent is goud waard! Zij leggen de basis voor goed paardrijden, dit is niet alleen prettig voor de ruiter, maar het paard heeft hier ook baat bij. Een goede combinatie draagt bij aan het positieve imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om goede instructeurs in het zonnetje te zetten via de verkiezing van de ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. Nomineren/aanmelden kan t/m 14 juli 2021.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
7 juli 2021 | 2 minuten lezen

Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert voor de 3e keer de verkiezing van de Hippische Instructeur / docent van het Jaar. In deze coronatijd hebben veel instructeurs en docenten een bijzondere prestatie moeten leveren en innovatief moeten handelen. Een waardering in de vorm van deze verkiezingen is misschien wel meer dan ooit nodig.

De verkiezing is een initiatief van Stichting HIP en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. Het KNHS Instructeurscongres op 19 september 2021 wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de hippische docent/instructeur van het jaar verkiezing.

De verkiezing vorig jaar kon wederom op veel interesse uit het veld rekenen. Uit de vele aanmeldingen werd Antoinette Diks in de laatste verkiezing door de vakjury als winnaar gekozen. Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer - Teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support,  Adelinde Cornelissen – Olympische dressuurruiter en trainer.

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Instructeurs kunnen in aanmerking komen door zich zelf in te schrijven of wanneer ze door derden worden voorgedragen. De organisatie hoopt weer op vele inzendingen. Hier vind je het reglement en het inschrijfformulier

Wie kan er meedoen?

Elke hippische instructeur, trainer of docent die voldoet aan onderstaande voorwaarden kan meedingen naar de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. De deelnemer:

  • Is instructeur of trainer met een KNHS/ORUN erkend diploma.
  • Of is docent bij een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.
  • Stelt zich uiterlijk 14 juli kandidaat (of wordt kandidaat gesteld) bij het secretariaat van de Stichting HIP via dit inschrijfformulier.

Hoe kan je je aanmelden?

Als je in aanmerking wilt komen voor de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ moet je voldoen aan 7 criteria (zie hieronder). Je kunt je aanmelden via dit inschrijfformulier. Deelnemen kan tot uiterlijk 14 juli. Je mag ook iemand anders nomineren voor deze mooie prijs.

De criteria

De jury beoordeelt de docent/instructeur aan de hand van de navolgende criteria:

  • Passie voor het vak
  • Kennis en kunde van het paard, de paardensport en/of de paardensector
  • Het vermogen om studenten/leerlingen te inspireren en te motiveren, didactisch inzicht
  • Stelt zich open voor innovatieve ontwikkelingen in de hippische educatie
  • Een visie op hippisch onderwijs en aandacht voor kwaliteitsverbetering
  • Toont initiatieven tot persoonlijke ontwikkeling
  • Is werkzaam voor een erkende hippische opleiding, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.