Campagnes

De FNRS en KNHS hebben verschillende campagnes uitgewerkt.

De FNRS en KNHS hebben verschillende campagnes uitgewerkt.

Maximale belastbaarheid

Paardenwelzijn is de verantwoordelijk van ons allemaal. Ook wat betreft de maximale belastbaarheid van een paard. Uit onderzoek blijkt dat een paard met maximaal 15% tot 20% van zijn eigen lichaamsgewicht belast kan worden, zonder dat het bewegingspatroon verandert of dat er gedragsveranderingen optreden. Echter de belastbaarheid van een paard is van meerdere factoren afhankelijk en niet alleen van het gewicht van de ruiter. 

Het hanteren van een gewichtseis is, naast het rekening houden met andere persoonsgebonden factoren, geen discriminatie van een ruiter. Bewustwording van maximale belastbaarheid, mede bepaald door ruitergewicht, is noodzakelijk om het welzijn van de paarden te waarborgen en ze te beschermen voor een te hoge belasting. Uit liefde voor het paard moet iedereen rekening houden met de mogelijkheden van paarden. Een paard moet qua formaat en fitheid bij de ruiter passen en andersom.

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te voorkomen dat een paard te zwaar belast wordt. De eigenaar, houder, ruiter of verzorger moeten ten alle tijden kritisch beoordelen of het paard de gevraagde belasting aankan.

Documenten Maximale belastbaarheid

#ditdoetpaardrijden

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te voorkomen dat een paard te zwaar belast wordt. De eigenaar, houder, ruiter of verzorger moeten ten alle tijden kritisch beoordelen of het paard de gevraagde belasting aankan.

Paarden zijn goed voor mensen en mensen zijn goed voor paarden, paardenliefhebbers weten dat, maar dat weet niet iedereen. Actiegroeperingen en politieke partijen schetsen regelmatig een negatief beeld over de paardensport. Daardoor krijgen Nederlanders die nog niets weten van paardrijden een verkeerd beeld. Om het tij te keren en Nederland te laten zien wat paardrijden echt doet, zijn de KNHS en de FNRS de campagne Dit doet paardrijden gestart. De campagne roept alle paardenliefhebbers op om op social media te laten zien hoe mooi paardrijden is en wat paarden met je doen, hoe klein of groot maakt niet uit, door de hashtag #ditdoetpaardrijden te gebruiken.

Bekijk website

Open Manegedagen

Tijdens de Nationale Sportweek worden jaarlijks de Open Manegedagen georganiseerd door de FNRS en de KNHS, Partners in Paardrijden. FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen met eigen accommodatie kunnen dan hun locatie openstellen voor het publiek om bekendheid in de buurt te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de paarden(sport). FNRS en KNHS ondersteunen de organisaties met een frisse en stoere campagne met veel (nieuwe) materialen om deze open dagen te promoten.

Wil je als ondernemer meer informatie of wil je met jouw bedrijf meedoen aan de Open Manegedagen? Neem dan contact op met de Ondernemersdesk van de FNRS of vul het formulier via deze link in.

Wil je een bedrijf bezoeken dat meedoet aan de Open Manegedagen? Bekijk dan de website:

Open Manegedagen