Activiteit

Regiobijeenkomst voorjaar 2024 - Zuid-West

04 april
Donderdag 4 april 2024
09:30 tot 14:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Han Aalmans
2 minuten lezen

In het voorjaar en najaar staan traditiegetrouw de regiobijeenkomsten van de FNRS gepland. Een belangrijk moment om elkaar te ontmoeten en je op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen. De FNRS zal leden bijpraten over actuele (politieke) ontwikkelingen en de impact die dit kan hebben op de hippische sector. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de stikstofplannen, en welke impact heeft de stijging van kosten op de bedrijfsvoering?

De regiodagen dit voorjaar worden van 2 april t/m 16 april 2024 georganiseerd in verschillende regio’s. Leden worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen en relevante onderwerpen. Dit voorjaar staat de bijeenkomst speciaal in het teken van de stijgende kosten en de impact hiervan op de bedrijfsvoering van een hippisch bedrijf.

Stijgende kosten

De afgelopen jaren zijn de kosten voor paardrijden enorm gestegen. FNRS maakt zich hier zorgen over. Hoe zorgen we voor een gezonde bedrijfsvoering en houden we samen paardrijden toegankelijk? De FNRS is hiervoor dieper in de kostprijsberekeningen gedoken die het afgelopen jaar bij FNRS-leden zijn uitgevoerd en bespreekt de uitkomst hiervan graag met alle aanwezigen.

Aan bod komt:

  • Welke onderdelen van de kostprijs zijn de grootste stijgers en grootste dalers?
  • Hoe verhouden jouw inkoopkosten zich ten opzichte van het landelijk gemiddelde?
  • Welke invloed hebben de inkoopkosten op de kostprijs van jouw bedrijf?
  • Wat zijn de belangrijkste verschillen in kostprijs en opbrengsten bij pension, manege en training.

Vanuit de FNRS zijn Robert van Almkerk, Haike Blaauw en de accountmanager van de des betreffende regio aanwezig.

Binnenkijken bij Stal Belvedere

Voor deze regiobijeenkomst zijn we te gast bij Stal Belvedere. De accommodatie van Stal Belvedere is helemaal ingericht om de paarden zo optimaal mogelijk te trainen en ook daadwerkelijk paard te kunnen laten zijn. Er worden verschillende activiteiten aangeboden allemaal gericht op de sport. Training, pensionstalling, instructie en een gecertificeerd hengstenstation zijn op het bedrijf aanwezig. Tevens is Stal Belvedere de thuisbasis van Grand Prix amazone Karen Nijvelt die in 2023 uitkwamen voor het Nederlandse team op CHIO Rotterdam.

Programma

09:30 - 10:00 uur Inloop en ontvangst
10:00 - 12:30 uur Bespreken stijgende kosten
12:30 - 13:30 uur Lunch
13:30 - 14:00 uur Rondleiding


Let op: aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 1 april! Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor deze regiobijeenkomst. Vermeld bij het aanmelden met hoeveel personen je komt en of je blijft lunchen. Indien je deze datum niet kan ben je ook van harte welkom op een van de andere data. Deze kan je vinden in onze agenda.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.