Activiteit

Inspiratiesessie ruiterkampen

29 februari
Donderdag 29 februari 2024
10:00 tot 11:00
Bijeenkomst
Soort: Online
Profielfoto van Liona Schipper
2 minuten lezen

De eerste maand van het jaar is nog niet voorbij. Toch zijn de meeste onder ons alweer druk in de weer met de invulling van de aanstormende vakanties. Zo zullen ook de voorbereidingen voor de ruiterkampen waarschijnlijk al in gang gezet zijn. Elk jaar is het weer een uitdaging om een nieuw ruiterkamp te organiseren en misschien wil je wel een keer wat totaal nieuws doen of ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten. Om elkaar op nieuwe ideeën te brengen, vragen te stellen of dingen waar jij tegenaan loopt of om gewoon ervaringen te delen organiseren we weer de jaarlijkse “Inspiratiesessie Ruiterkampen”.

Ervaren sprekers

De organisatie van een ruiterkamp brengt elk jaar weer uitdagingen met zicht mee. Hoe zorg je ervoor dat je ook dit jaar weer een interessant programma hebt en hoe zorg je ervoor dat je het fris houdt en niet in herhaling valt? Misschien wil je wel een totaal andere aanpak, heb je nieuwe inspiratie nodig voor leuke activiteiten of heb je nog nooit eerder een ruiterkamp georganiseerd? Om je te inspireren en te informeren over het reilen en zeilen van een ruiterkamp hebben wij ook dit jaar weer 2 sprekers uitgenodigd met de nodige ervaring met het organiseren van ruiterkampen, namelijk Anja van de Ven van PCK Eersel en Heddy Boelsma van Manege de Burght.

Anja van de Ven neemt ons mee in de organisatie van haar jaarlijkse ruiterkampen. PCK Eersel is al meer dan 60 jaar een begrip in de Brabantse regio. Een grote locatie met mooie uitrijmogelijkheden en een gezellig western tintje biedt dan ook de perfecte plek voor het organiseren van deze kampen. Ook Manege de Burgth heeft al de nodige ervaring als het gaat om de organisatie van ruiterkampen. Van een heerlijke buitenrit over de Veluwe tot men- en voltige lessen, maar toch heeft dit bedrijf ook minder leuke ervaringen met ruiterkampen. Swaen Brink zal namens Heddy Boelsma een ervaring delen over een ruiterkamp die niet verliep zoals gepland.

Onderwerpen

Tijdens deze digitale bijeenkomst gaan we vooral met elkaar in gesprek over de organisatie van ruiterkampen. Er is ruimte om ideeën uit te wisselen en elkaar vragen te stellen. Als FNRS pretenderen wij absoluut niet alle ideeën in ons bezit te hebben of alles te weten, maar we kunnen jullie wel met elkaar verbinden. De gespreksonderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

  • Het organiseren van activiteiten
  • Wat verwachten we van de toekomst?
  • Hoe ben je verfrissend en vernieuwend?
  • Of werkt de aanpak die je nu hebt?
  • Hoe ga je om met klachten van ouders?
  • Wat verder ter tafel komt. Er is ruimte om vragen te stellen en op elkaar te reageren.

Na de bijeenkomst wordt ook het handboek Ruiterkampen weer aangepast en rond gestuurd. Heb jij hier nog leuke, originele of creatieve ideeën voor? Stuur deze dan naar ondernemersdesk@fnrs.nl. Dan kunnen we het ter inspiratie toevoegen in het handboek en wie weet al bespreken tijdens de bijeenkomst.

Aanmelden

We organiseren deze inspiratiesessie over ruiterkampen digitaal op donderdag 29 februari 2024 van 10:00 tot 11:00 uur. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop wanneer je ingelogd bent op de website.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.