Activiteit

Halve finale NK Springen Manegeruiters 2024

03 maart
Zondag 3 maart 2024
Evenement
Profielfoto van Han Aalmans
2 minuten lezen

In januari is het "NK Spring Manegeruiters" weer van start gegaan voor de manegeruiters! Deelnemers strijden dit jaar om de eretitel ‘Nederlands Kampioen Springen Manegeruiters’ en met alle deelnemers van het ruitersportcentrum kan er gestreden worden voor de titel ‘Best springend Ruitersportcentrum van het jaar’. Er zijn drie categorieën: S40, S60 en S80. 

Tijdens het "NK Springen Manegeruiters" krijgt de manegeruiter echt het gevoel van een topruiter. De wedstrijddagen worden georganiseerd op professionele accommodaties, er staat een mooi parcours, er zijn professionele juryleden en mooie prijzen te winnen. Dit maakt deze competitie elk jaar weer tot een succes! Ruiters maken kans op de titel ‘Nederlands Kampioen Springen Manegeruiters’ en het bedrijf maakt kans op de titel ‘Beste springend ruitersportcentrum van het jaar’.  

Deelname Springcompetitie visitekaartje voor ruitersportcentrum 

De meeste ruiters maken kennis met de paardensport via een manege. Nadat de basisvaardigheden zijn aangeleerd gaan ze door naar een eventuele springles. Als ruiters hier plezier in hebben komen ze steeds een stapje verder en mogen ze hoger springen. Om fanatieke springruiters gemotiveerd en uitgedaagd te houden is het leuk om ze aan het "NK Springen Manegeruiters" deel te laten nemen. Voor een ruitersportcentrum is het een mooie manier om naar buiten te treden als een actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Daarnaast is deze competitie een extra dienst waarmee nieuwe klanten worden aangetrokken en die de ruiter langer aan een bedrijf bindt.  

Deelnemen met jouw ruitersportcentrum?  

Ruiters die bij een FNRS-ruitersportcentrum rijden en in het bezit zijn van een geldig Ruiterpaspoort mogen deelnemen aan het "NK Springen Manegeruiters". Ruiters met een actieve KNHS-startpas kunnen helaas niet deelnemen aan deze competitie. Elk deelnemend ruitersportcentrum mag ruiters afvaardigen naar de regiofinales. Dit kan bijvoorbeeld door een selectieronde op het bedrijf te organiseren. Selectieronde kunnen uitgeschreven worden in de categorieën (S40, S60 en S80): 

  • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones afgevaardigd naar de regiofinale (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum). 
  • De 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regiofinale gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd. Tijdens de halve finale wordt de ‘Best springend ruitersportcentrum van jaar’ bekend gemaakt. 
  • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale waar uiteindelijk per categorie de ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ wordt verkozen. 

Locaties en data 

Hieronder de verdeling van de competitie data en locaties voor 'NK Springen Manegeruiters 2024'.  

Halve finale  
Zondag 3 maart 2024 Stal Groenendaal in Bunschoten
Finale  
Zondag 24 maart 2024 Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo

Meer informatie en inschrijven 

Plaatsen reserveren voor de Springcompetitie 2025 kan via springcompetitie@knhs.nl. Vermeld in deze mail hoeveel plaatsen in welke categorie je wilt reserveren en daarbij voor welke Regiofinale. Definitieve opgaven kunnen later doorgegeven worden.

Locatie

Zevenhuizerstraat 154
3751LG Bunschoten-Spakenburg

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.