Activiteit

Webinar brandveiligheid op hippisch bedrijf

30 november
Donderdag 30 november 2023
10:00 tot 11:30
Bijeenkomst
Soort: Online
Profielfoto van Liona Schipper
1 minuut lezen

Op donderdag 30 november van 10.00 tot 11.30 organiseert de FNRS in samenwerking met Brandweer Nederland een webinar over brandveiligheid op een hippisch bedrijf. Een stalbrand is de grootste nachtmerrie van elke paardenhouder. De impact van een brand is vaak zeer ingrijpend, zowel emotioneel als economisch. Een brandveilige stal is daarom van groot belang.

Hoe zorg je ervoor dat je jouw paarden brandveilig huisvest? Wat kan je preventief doen om een stalbrand te voorkomen? En welke informatie heeft de brandweer nodig als ze in actie moeten komen? Johan de Vries, bevelvoerder van Brandweer Gelderland, geeft tijdens deze webinar tips wat je als hippisch ondernemer preventief kan doen om brand op jouw bedrijf te voorkomen en ervoor te zorgen dat de brandweer het beste zijn werk kan uitvoeren indien er toch een calamiteit is. Tijdens het webinar wordt besproken hoe je een calamiteitenmap samenstelt, wat je op je bedrijf met regelmaat moet controleren en wat veelgemaakte fouten zijn op een hippisch bedrijf. Aan het einde van het webinar heb je voldoende stof tot nadenken om jouw hippische bedrijf nog brandveiliger te maken.

Voorkom een stalbrand

Om hippische ondernemers te ondersteunen met brandpreventie geeft Johan de Vries een online presentatie waar de volgende onderwerpen aan bod zullen komen:

  • De impact van een brand op ondernemer en omgeving
  • Meest voorkomende brandoorzaken
  • Stalbranden in de praktijk
  • Wet en regelgeving rondom brandveiligheid
  • Preventieve maatregelen tegen stalbrand

Naast de presentatie is er nog voldoende ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden

Aanmelden voor dit webinar kan door te klikken op onderstaande aanmeldknop. In de bevestigingsmail staat meteen de link om deel te nemen aan het webinar.

Deze webinar is gratis voor FNRS-leden. Ondernemers die geen lid zijn van de FNRS betalen een bedrag van 15 euro (excl. btw).

LET OP! Bij afmelden na 26 november of afwezigheid zonder afmelden zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten door te berekenen. 

Meer informatie

Ben je benieuwd welke informatie de FNRS ter beschikking stelt over stalbranden? Of wil jij je goed voorbereiden voor dit webinar? Klik dan hier om een kijkje te nemen op onze informatiepagina (exclusief voor FNRS-leden).

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.