Activiteit

Kijkje in de Keuken september 2023

14 september
Donderdag 14 september 2023
08:15 tot 19:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Han Aalmans
4 minuten lezen

Op donderdag 14 september organiseert de FNRS traditiegetrouw, voorafgaand aan De Hippische Ondernemer Dag, een Kijkje in de Keuken bij diverse interessante bedrijven. We verzamelen om 8:15 uur bij Hotel van der Valk Akersloot - Geesterweg 1a in Akersloot om vervolgens om 8:30 uur te vertrekken naar Paardenschool Van Stal. Hier kunnen de auto’s geparkeerd worden en zullen we de dag ook weer afsluiten. We stappen vanaf het hotel gezamenlijk in een comfortabele bus die ons naar onze eerste locatie brengt:

Paardenschool Van Stal

Honden- en paardenschool Van Stal doet het net even anders. Bij Van Stal zijn de paarden letterlijk van stal gehaald en verblijven in een paddock paradise. Deze voormalige manege is in 2015 omgetoverd tot honden- en paardenschool met mogelijkheid tot locatieverhuur voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Deze paardenschool heeft oog voor individueel welzijn en behoefte van paarden. Zo zijn de oude paardenboxen niet meer in gebruik en zijn de natuurlijke leefomstandigheden van paarden zoveel mogelijk nagebootst met een paddock paradise. De paarden worden ingezet tijdens grondwerklessen voor kinderen en volwassenen, coaching en kinderfeestjes. Nadat we een rondleiding gehad hebben op dit mooie bedrijf, aan de rand van Amsterdam, vertrekken we naar hartje Amsterdam en bezoeken we het volgende bedrijf.

De Hollandsche Manege

In het hart van Amsterdam ligt dit goed bewaarde geheim, een onopvallende toegangspoort in de Vondelstraat geeft toegang tot de mooiste stadsmanege van Europa: De Hollandsche Manege. We worden meegenomen in de historische ambiance van de oudste rijschool van Nederland. Naast onderwerpen als klassieke rijkunst en historische kledij krijgen we ook te horen en te zien hoe deze manege zichzelf staande weet te houden binnen alle beperkingen van een drukke stad zoals Amsterdam.

Freestyle Academy

Na een heerlijke lunch verzorgt door de Hollandsche Manege blijven we nog even op deze prachtige historisch plek. Chaja Kolthof en Emiel Voest van de Freestyle Academy nemen ons mee in hun trainingssysteem. Het Freestyle systeem is ontstaan uit de behoefte om ‘anders’ met paarden om te gaan. Een methode die logisch en toegankelijk in elkaar zit en iedereen kan leren om op een begripvolle manier met zijn paard om te gaan. Chaja zal door middel van een presentatie handvatten geven om deze techniek zelf toe te passen op je eigen bedrijf.

Heineken Experience

Voordat we weer terug keren naar huis hebben we nog één echte Amsterdamse verrassing voor jullie. We eindigen Kijkje in de Keuken met een bezoek aan de Heineken Experience. Hier worden we meegenomen in het verhaal van het bekendste biermerk ter wereld. Na een tour door de ruimtes van Heineken eindigen we met een biertje op het dakterras.

Nadat we helemaal ondergedompeld zijn in het Amsterdamse, stappen we in de bus en sluiten we de dag af met een borrel en diner bij Van der Valk Hotel Akersloot

Vrijdag 15 september – De Hippische Ondernemer Dag

Op vrijdag 15 september starten we de dag met heerlijk ontbijtbuffet. Rond 09:15 uur zullen we richting Expo Greater Amsterdam gaan waar we tussen 10.00 uur en 10.45 uur ontvangen worden bij de aanvang van De Hippische Ondernemer Dag. Let op: voor De Hippische Ondernemer Dag moet je je apart aanmelden! Bij je ticket voor De Hippische Ondernemer Dag zit een toegangsbewijs voor één van de twee dagen van Horse Event. Zaterdag 16 september of zondag 17 september. Let erop dat je duidelijk bij de reservering van je ticket voor De Hippische Ondernemer Dag aangeeft welke dag je naar Horse Event PRO wilt gaan. Reserveer hier je kaarten voor De Hippische Ondernemer Dag.

Het programma

Donderdag 14 september

08:00 uur        Verzamelen bij Hotel van der Valk Akersloot

08:30 uur        Vertrekken naar Hotel van der Valk Akersloot

09.15 uur        Rondleiding Paardenschool Van Stal

11.15 uur        Rondleiding Hollandsche Manege

12.00 uur        Lunch

12.45 uur        Demonstratie Freestyle Academy

15.30 uur        Bezoek Heineken Experience

19.00 uur        Diner

 

Vrijdag 15 september

07.30 uur        Ontbijtbuffet

10.00 – 17.00  De Hippische Ondernemer Dag

 

Zaterdag 16 & Zondag 17 september

09.30– 18.00   Horse Event PRO

Kosten

De kosten voor deelname aan Kijkje in de Keuken bedragen 110 euro per persoon. Hiervoor krijg je een compleet verzorgde dag. Dit is inclusief koffie en thee, versnaperingen onderweg, busvervoer, lunch en diner + drie consumpties.  

Hotelovernachting kan niet meer geboekt worden via de FNRS. Wil je graag een overnachting boeken neem dan direct contact op met het hotel: Hotel van der Valk Akersloot.

Aanmelden Kijkje in de Keuken                                                                     

Aanmelden voor Kijkje in de Keuken is niet meer mogelijk. Mocht je willen weten of er eventueel een plek beschikbaar komt, neem dan contact op met onze ondernemersdesk via ondernemersdesk@fnrs.nl

Aanmelden voor de aansluitende Hippische Ondernemer Dag moet apart gedaan worden via deze link.

Locatie

Geesterweg 1a
1921NV Akersloot

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.