Activiteit

Kijkje in de Keuken zomereditie

08 juni
8 juni 2023
09:00 tot 17:30
Evenement
Profielfoto van Han Aalmans
26 april 2023 | 2 minuten lezen

Op donderdag 8 juni is het weer zover, de zomereditie van ‘Kijkje in de Keuken’ zal weer plaatsvinden. Deze keer reizen we af naar het noorden en gaan we op bezoek bij een aantal zeer interessante bedrijven in de hippische sector. Deze bedrijven hebben alle drie een bijzonder verhaal en richten zich ieder op een andere tak van onze mooie sport.

Paardenkliniek Wolvega

Paardenkliniek Wolvega is een moderne kliniek gespecialiseerd in paarden. Deze kliniek beschikt over een deskundig team met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van onderzoek en behandelingen van maag, darm, hart, luchtwegproblemen en orthopedische problemen. We krijgen een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Er is genoeg tijd voor vragen aan specialisten.

Victoria Park in Wolvega

Vervolgens gaat onze weg naar draf- en renbaan Victoria Park.  De mooiste draf en renbaan van Europa en toonaangevend in Nederland. Wekelijks draven hier de beste paarden uit binnen- en buitenland en wordt de drafsport in hoge kwaliteit aangeboden.

We nemen hier een kijkje achter de schermen bij deze toonaangevende draf- en renbaan. Onder begeleiding krijgen wij alle ins en outs te horen over deze tak van sport. Daarnaast bezoeken we de stallen en bekijken we de koersbaan. Na een boeiende rondleiding kunnen we met een prachtig uitzicht genieten van een goed verzorgde lunch.

Stal de Mersken

Na de lunch vervolgt onze reis met de touringcar naar Siegerswoude. Hier bovenin Friesland bevindt zich het domein van het Friese paard. Middenin uitgestrekte landerijen ligt Stal de Mersken. De in 2006 opgerichte trainingsstal, dekstation en verkoopstal van het Friese paard wordt met vakkennis en gedrevenheid succesvol geleid door Age en Marieke Okkema. Samen met een professioneel team staan zij klaar om ons een kijkje te geven in de wereld van het Friese paard. Nadat we helemaal ondergedompeld zijn in de Friese gewoontes reizen we weer terug naar Victoria Park waarna iedereen weer met eigen auto huiswaarts keert.

Programma

9.00 - 9.30 uur Verzamelen op parkeerplaats bij Victoria Park Wolvega
10.00 - 11.30 uur Rondleiding Paardenkliniek Wolvega
12.00 - 13.00 uur Rondleiding draf- en renbaan Victoria Park
13.00 - 14.00 uur Lunch
15.00 - 16.45 uur Presentatie en rondleiding Stal de Mersken
16.45 - 17.00 uur Terugkomst Victoria Park
17.30 - 19.00 uu Optioneel diner (bij voldoende animo)

Optioneel diner

Optioneel bieden we nog de mogelijkheid om de dag gezamenlijk af te sluiten met een gezellig diner. Let op: dit diner kan alleen doorgaan bij voldoende animo. Geef bij de aanmelding voor deze dag aan of je eventueel mee wilt dineren. Wij bekijken dan de mogelijkheden. De kosten voor het diner worden apart afgerekend op de dag zelf.

Vervoer

We verzamelen deze dag op de parkeerplaats van Victoria Park in Wolvega. Een touringcar brengt ons de hele dag naar alle locaties. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Kosten

Deelname aan deze dag bedraagt 50 euro per persoon. Dit is inclusief vervoer, uitgebreide lunch, drankjes en andere versnaperingen. De kosten voor het optionele diner worden op de dag zelf verrekend.

Aanmelden

Wij kunnen niet wachten om deze dag met jullie erop uit te trekken en zien jullie graag 8 juni! Aanmelden kan onderaan deze pagina door te klikken op de knop ‘Aanmelden’. Je kunt je aanmelden tot vrijdag 2 juni.

Locatie

Drafsportlaan 20
8472 AS Wolvega
Nederland

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.