Activiteit

Workshop invullen RI&E

29 maart
29 maart 2023
17:00 tot 18:00
Overig
Soort: Online
Profielfoto van Liona Schipper
17 maart 2023 | 2 minuten lezen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het werken met machines en levende dieren zoals paarden vergroot het risico voor medewerkers en bezoekers van een hippisch bedrijf. Het risico op ernstige ongevallen neem aanzienlijk af met goede maatregelen op het gebied van gezondheid en veiligheid. De risico-inventarisatie en – evaluatie (RI&E) en plan van aanpak helpt ondernemers bij het in kaart brengen en verkleinen van hun arbeidsrisico’s. De RI&E is al 25 jaar verplicht voor iedere ondernemer met medewerkers in dienst. Voorkom bedrijfsblindheid en zorg voor een overzicht van de mogelijke bedrijfsrisico’s.

Online workshop 'Vliegende start met RI&E'

Op woensdag 29 maart organiseert onze partner Stigas van 17:00 tot 18:00 weer een online workshop 'Vliegende start met RI&E'. Een mooie kans om te kijken hoe het programma voor het invullen van de RI&E werkt en om diverse vragen te stellen aan de experts. Voor veel hippische ondernemers is het invullen van de RI&E een verplicht invulnummer, maar het is juist een nuttig hulpmiddel om de arbeidsomstandigheden en mogelijke risico’s op het bedrijf in kaart te brengen.

Voorafgaand aan deze online bijeenkomst is het verstandig om alvast de instructievideo over de RIE. te bekijken, dan is al snel meer duidelijk.

https://www.stigas.nl/instructievideo-de-rie-van-stigas/

RI&E wettelijk verplicht

Met de RI&E brengt u de arbeidsomstandigheden en veiligheid op uw bedrijf in kaart. Het doel van de RI&E is om gezondheidsklachten en ongevallen te voorkomen. De RI&E is wettelijke verplicht voor alle bedrijven waar onder gezag werkzaamheden worden verricht. Denk bij werken onder gezag niet alleen aan medewerkers in loondienst, maar ook aan stagiaires, vrijwilligers, meewerkende gezinsleden, zelfstandig instructeurs of een loonwerker.

Erkende branche RI&E paardenhouderij

Voor FNRS-leden is er de RI&E van Stigas die samen met de FNRS, LTO, FNV en CNV is ontwikkeld. FNRS-leden krijgen van Stigas een inlogcode voor de RI&E. Door gebruik te maken van dit digitale instrument voldoen hippische ondernemers aan de wettelijke verplichting om de RI&E uit te voeren. Voorwaarde is dan wel dat de inventarisatie volledig is uitgevoerd en het plan van aanpak is opgesteld.

Aanmelden

Wil jij aanwezig zijn bij de online workshop 'Vliegende start met RI&E'? Klik op onderstaande knop om je aan te melden op de website van de Stigas.

Klik hier voor aanmelding