Activiteit

Online cursus lobbyen: paardensport meer op de kaart

20 juni
20 juni 2022
19:30 tot 21:00
Bijeenkomst
31 mei 2022 | 1 minuut lezen

Wil je ook meehelpen om de paardensport meer op de kaart te zetten bij de overheid? KNHS, LTO en FNRS zijn constant bezig met lobbyen op allerlei thema’s. We kunnen hier nog flink wat hulp bij gebruiken. We zoeken mensen die het leuk vinden om te leren wat lobbyen inhoudt en samen met anderen een netwerk te vormen die ontwikkelingen in de paardensector in de gaten houdt. Je kunt hierbij denken aan thema’s als schuilstallen, de wolf, paardenwelzijn, Jacobskruiskruid, gebruik van de natuur et cetera.

Beleid beïnvloeden met hippisch netwerk

De KNHS biedt in samenwerking met LTO en FNRS een gratis online cursus voor hippische ondernemers en verenigingsbestuurders aan, waarin lobbyen centraal staat. In deze cursus gaan we in op hoe beleid wordt gemaakt en hoe je beleid kan beïnvloeden. Wij hopen een netwerk in Nederland op te zetten die belangrijke hippische thema’s kan signaleren en eventueel oppakken. Lijkt je dit leuk? Meld je dan aan voor de cursus!

Drie online bijeenkomsten

De online cursus wordt in de avonduren gegeven en bestaat uit een drietal bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op 20 juni, 4 juli en 29 augustus 2022. Gedurende deze bijeenkomsten wordt de basis van lobbyen besproken en komen interessante gastsprekers aan het woord om hun  ervaringen te delen. Er wordt verwacht dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent en actieve inbreng hebt. Aanmelden voor de cursus kan met een mail via onderstaande knop voor 13 juni. Neem voor meer informatie contact op met Anna Venema van de KNHS via a.venema@knhs.nl.

Aanmelden voor de cursus

Deze online cursus is exclusief voor hippische ondernemers en verenigingsbesturen aangesloten bij FNRS, KNHS of LTO.

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop