Activiteit

Masterclass Maatschappelijk Ondernemen

17 mei
17 mei 2022
13:00 tot 16:30
Bijeenkomst
21 april 2022 | 2 minuten lezen

Welke kansen zijn er voor jouw bedrijf?  

Een reeks van vijf masterclasses speciaal voor FNRS-leden!

De Nederlandse overheid vindt dat mensen meer moeten bewegen. Om deze doelstelling te realiseren is er gekozen voor een lokale aanpak. Onder andere door de lokale sportakkoorden is er aandacht om Nederlanders aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Ondernemers kunnen daar in hun eigen gemeente handig op inspelen door een aantrekkelijke sport- en beweegaanbod te leveren voor maatschappelijk interessante doelgroepen. Hoe kun jij daar met jouw bedrijf een rol in spelen? De FNRS heeft samen met het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de aangesloten organisaties een interessante Masterclass Maatschappelijk Ondernemen opgezet. In vijf sessies van drie uur kun je met collega-ondernemers aan de slag om te ontdekken welke maatschappelijke kansen er voor jouw bedrijf liggen en hoe je daar handig op in kunt spelen. Het resultaat van de Masterclass is een persoonlijk plan van aanpak.

Wat gaan we doen?

Tijdens de vijf sessies zal de nadruk liggen op de maatschappelijke positie van je bedrijf en de kansen in jouw gemeente. Maar de werkmethode is ook goed toe te passen om snel een toepasselijk businessplan te kunnen maken. We werken met groepen van ongeveer 12 deelnemers uit verschillende sporten. Je wordt dus ook geïnspireerd door ondernemers met een ander sportaanbod. Naast het praten over de kansen die er zijn, werken we aan een persoonlijk plan van aanpak op 1 A-4 voor jouw bedrijf. Kortom een praktische masterclass voor ondernemers in de sport.

Concreet beantwoorden we in vijf sessies de volgende vijf vragen:

  • Welke ontwikkelingen en kansen zie ik in mijn gemeente?
  • Welk aanbod/waarde kan mijn onderneming leveren?
  • Hoe positioneer ik mijn onderneming?
  • Heb ik de kwaliteiten hiervoor als ondernemer (in huis)?
  • Hoe ziet mijn businessplan en verdienmodel eruit?

Een sportaanbieder die eer al deelnam: “We hebben letterlijk bij elkaar in de keuken gekeken; juist dit rondje door Nederland heeft mij andere inzichten gegeven. Mijn sportschool is een sporthub; een ontmoetingsplaats voor vele verschillende vormen van sport en bewegen. Ik heb me de vraag gesteld of ik mijn energie moet richten op (potentiele) sporters of intermediairs waar zij komen zoals de huisarts en/of de zorginstelling.”

Wanneer en waar?

De sessies worden gehouden bij een van de deelnemende sportaanbieders. De eerste bijeenkomst zal centraal in Nederland plaatsvinden en wordt na aanmelding bekend gemaakt. De andere locaties bepalen we daarna met elkaar zodat we op verschillende plekken inspiratie op kunnen doen. Heb je een ruimte beschikbaar en vind je het leuk om een van deze sessies op je locatie te houden? Dan horen wij dat graag. De bijeenkomsten worden gehouden op de volgende data:

  1. Sessie 1:  Dinsdag 17 mei van 13.00 – 16.30 uur Locatie maken we later bekend.
  2. Sessie 2: Dinsdag 24 mei van 13.00 – 16.30 uur
  3. Sessie 3: Dinsdag 14 juni van 9.30 – 13.00 uur
  4. Sessie 4: Dinsdag 21 juni van 9.30 – 12.30 uur
  5. Sessie 5: Dinsdag 5 juli van 9.30 – 12.30 uur

Deelnemen?

De kosten voor de Masterclass 125 euro per persoon. De vijf bijeenkomsten inclusief lunch zijn hierbij inbegrepen. Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan direct aan via onderstaande knop. 

Aanmelden masterclasses

Kosten voor deze bijeenkomst: 125 euro voor 5 bijeenkomsten incl. lunch
Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop