Activiteit

Wat betekent de stikstofproblematiek voor paardenhouders?

27 januari
27 januari 2022
10:00 tot 11:30
Bijeenkomst
Soort: Online
Profielfoto van Robert van Almkerk
15 november 2021 | 1 minuut lezen

Met al het coronanieuws zouden we het bijna vergeten: de stikstofproblematiek. Wat zijn de gevolgen voor hippische ondernemers?  Wanneer u uw bedrijf wilt wijzigen of meer paarden wilt gaan houden, kan dit gevolgen hebben voor de toename van stikstofdepositie. Zonder Wet natuurbescherming-vergunning is verandering of uitbreiding van een bedrijf niet toegestaan, tenzij je geen toename hebt van je stikstofreferentie. Maar wat is die stikstofreferentie? Ook zien wij in steeds meer provincies dat er weidegrond voor natuur wordt ingenomen. Hoewel dit voor uw vergunningen geen gevolgen heeft, zorgt dit voor wel een onrustige situatie en kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering.

Benieuwd naar de gevolgen voor uw bedrijf? De FNRS verzorgt samen met Van Dun Advies op 27 januari 2021 om 10.00 uur een online informatiebijeenkomst over stikstof speciaal voor paardenhouders. Tijdens deze bijeenkomst vertelt adviseur Fonny van de Heijning van Van Dun Advies over de actuele zaken rondom de stikstofproblematiek. Hij zal specifiek de situatie voor paardenhouders uitlichten, wat de stand van zaken is met betrekking tot de regelgeving en bespreken welke vergunningen er nodig zijn en welke maatregelen u moet treffen en welke opties u heeft. Ook het eventueel extern salderen (aankoop van stikstof) komt aan bod.

Heeft u interesse om deel te nemen? Leden kunnen zich aanmelden via onderstaande knop. Een link voor de deelname ontvangt u in de bevestigingsmail.

Kosten voor deze bijeenkomst: Geen

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.