Activiteit

NK Carrouselrijden

29 september
Zondag 29 september 2024
09:00 tot 18:00
Evenement
Profielfoto van Frederieke Verhaar
1 minuut lezen

Het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo is op zondag 29 september het toneel voor het Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden. Na de spannende divisiewedstrijden op verschillende manegebedrijven is het nu tijd voor de grote finale waar de geselecteerde teams uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen.

"De divisiewedstrijden waren al een voorproefje van het talent en de toewijding van deze teams," aldus Floris Brink, voorzitter van de Verenigde Carrousel Clubs in Nederland (VCN). "We kijken ernaar uit hen allemaal te verwelkomen in Ermelo voor wat belooft een spectaculaire en memorabele dag te worden."

Carrouselrijden van grote waarde

Carrouselrijden is een prachtige discipline binnen de paardensport waarbij ruiters in teamverband complexe manoeuvres rijden op muziek. Een jaar lang wekelijks trainen, creatief bezig zijn met de aankleding en verzorging van paarden en ruiters, en het zelf bedenken van figuren en bijpassende muziek, creëert een sterke teamgeest onder de ruiters en de vele vrijwilligers binnen een manege. Deelname aan de officiële VCN-wedstrijden is van grote waarde voor KNHS-leden en de bij de FNRS aangesloten ruitersportcentra.

Kom op zondag 29 september 2024 naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en beleef deze unieke tak van de paardensport van dichtbij. De toegang is gratis.

Voor meer informatie en het programma kan je terecht op de website van de Verenigde Carrouselclubs Nederland of contact opnemen met de organisatie via info@vcncarrousel.nl

Locatie

De Beek 125
3852PL Ermelo