Column

PSC De Dijkgraaf: “Terugkerende toeristen door meertalige instructeurs”

Vakantie met paarden wordt steeds populairder. Of dit nu met een eigen paard is of gewoon een heerlijke rit in de buurt van de vakantiebestemming. Steeds meer mensen kijken er naar uit om te recreëren met paarden in eigen land. Er zijn al veel FNRS-leden die zich bezighouden met toerisme op hun bedrijf. Anne van Dijk van PSC De Dijkgraaf vertelt over het welzijn en de activiteiten die zij voor toeristen organiseert samen met haar meertalige instructeurs.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
14 augustus 2023 | 2 minuten lezen

Duits, Frans en Engels

“In Ouddorp komen ongeveer 25.000 toeristen per jaar. We organiseren onder andere strandritten, duinritten, huifkartocht door Ouddorp onder begeleiding van een gids die je meer over het eiland vertelt en kan je een koetsrit maken met je partner of gezin door de omgeving. Voor de kleintjes onder ons bieden wij de mogelijkheid om samen met hun ouders met onze pony’s te wandelen. Voor jong en oud is er dus van alles te beleven. We zijn erg ingericht op toeristen en hebben daarom ook een souvenirshop. Onze instructeurs spreken Duits, Frans en/of Engels. Wanneer een instructeur een taal niet beheerst, leiden wij ze op. Toeristen zijn erg opgelucht als ze in hun eigen taal kunnen communiceren, hierom komen ze ook terug.

  

Rekening houden met welzijn door proefrit 

Onze prioriteit ligt bij het waarborgen van kwaliteit van de rit voor zowel klanten als paarden, daarom vermijden we het rijden in grote groepen. Het is belangrijk dat een klant alle gangen beheerst voordat hij/zij op bijvoorbeeld een strandrit gaat. Op ons eigen terrein maken we dus altijd een proefrit. Als iemand niet geschikt is om zelfstandig te rijden, nemen we ze niet mee met een groepsrit. We bieden dan andere activiteiten aan zoals een privéles, zodat we geen klanten verliezen. Als je het maar goed uitlegt, hebben ze er begrip voor. We houden ook rekening met het maximum gewicht en de lengte van de ruiters, dit vragen we aan iedereen om onze paarden niet te overbelasten. Als iemand te zwaar is, bieden we een leuk alternatief zoals mennen. Zo zorgen we dat de klanten verbonden blijven.”

  

Anne van Dijk 

Paardensportcentrum De Dijkgraaf

Inspelen op hippisch toerisme

Er zijn meer FNRS-leden die zich bezighouden met toerisme op hun bedrijf. Zo schreef Ruitersportcentrum Bergemo ook een uitgebreide column over toerisme. 

Afhankelijk van de ligging en faciliteiten van een bedrijf zijn er veel mogelijkheden om toerisme te combineren met hippische activiteiten. In een eerder artikel vertelde we hoe je als hippisch ondernemer goed in kan spelen op hippisch toerisme op jouw bedrijf.