Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Professioneel met paarden.
Dienstverlening: kennis en inspiratie

Naast de ondersteuning door brancheontwikkeling en belangenbehartiging helpt de FNRS u ook op weg met een uitgebreide dienstverlening en het toegankelijk maken van alle kennis en inspiratie uit de sector. Van gestandaardiseerde contracten tot collectieve voordelen en commerciële ondersteuning. De FNRS ondersteunt u in allerlei zaken rondom de bedrijfsvoering zoals bedrijfsadvies, communicatie en promotie, financien en personeel.

manege-3.png
1
Contracten en overeenkomsten

FNRS-leden kunnen gratis gebruikmaken van gestandaardiseerde overeenkomsten en contracten voor klanten en personeel. Dat scheelt u kostbare tijd en geld en u weet zeker dat u uw zaken goed geregeld hebt.

1
Financiën

Voor ondernemers is het behalen van rendement van groot belang. Om dit te realiseren geeft de FNRS persoonlijk advies en hebben we partneroverenkomsten met experts op het gebied van financiën.  

1
Bedrijfsadvies

Een paardenbedrijf inrichten, hoe pak je dat aan? FNRS adviseert bij het maken van een bedrijfsplan, bij de overname van bedrijven en op het gebied van veiligheid en kwaliteit. 

1
Personeel

Geen goed bedrijf zonder goed personeel! Hiervoor zijn heldere arbeidsvoorwaarden onmisbaar. De FNRS voorziet u graag van advies. FNRS-ondernemers maken gratis gebruik van de hippische banenmarkt, waar u gemakkelijk uw vacatures plaatst.

1
Brancheonderzoek

De FNRS doet regelmatig in samenwerking met haar partners onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de hippische branche. Daarnaast werken we mee aan relevante onderzoeken en vinden het belangrijk om u op de hoogte te brengen van relevante onderzoeken voor hippische ondernemers.

1
Accountmanagers

Om u te ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden, zijn er de FNRS-accountmanagers, Anita de Ruiter, Sanne van Mullekom, Patrick Marsman en Swaen Brink. Zij komen langs op de bedrijven om u te voorzien van advies en informatie.

1
Arbo en RI&E

Gezond en veilig werken begint met het opstellen van een risico-inventarisatie. Elk bedrijf is verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen. De FNRS helpt u op weg.

1
BHV

De BHV-cursussen voor FNRS- en niet-FNRS-leden zijn aangepast aan de hippische branche. FNRS-leden kunnen de cursus organiseren voor hun eigen personeel en indien gewenst aanvullen met andere kandidaten.

1
Commercie en communicatie

De FNRS ondersteunt u in de communicatie met uw klanten en promoot haar leden in de media en op evenementen. U kunt meedoen met collectieve campagnes en gebruik maken van te personaliseren promotiematerialen.

1
Dierziekten

De samenwerkende organisaties in de Sectorraad Paarden spannen zich in om de gezondheid van paarden te bevorderen en te voorkomen dat nieuwe, risicovolle infectieuze ziekten ons land binnenkomen.

1
Identificatie en registratie

Een chip en het paardenpaspoort zijn noodzakelijk voor de identificatie van een paard, pony of ezel. Heeft uw paardachtige geen chip en/of paspoort? Dan bent u als houder in overtreding. Om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen heeft de FNRS een voorbeeldbrief geschreven, die hier onder te downloaden is.

Voorbeeldbrief_paardenpaspoort_juli_2013.doc

1
Paardenhandel en transport

Bij het verkopen en het transporteren en exporteren van paarden komt veel kijken. De FNRS voorziet u altijd van de meest actuele informatie, zonder dat u daar zelf naar om hoeft te kijken

1
Paardenwelzijn en huisvesting

Dierenwelzijn is belangrijk: gezonde en gelukkige dieren zijn de basis voor goede prestaties. Daarom is de FNRS ook actief op het gebied van welzijn en verzorging. Wij helpen hippisch ondernemers om te voldoen aan de huidige welzijnseisen.

1
Ruimtelijke ordening

De FNRS ondersteunt u wanneer u vragen hebt op het gebied van ruimtelijke ordening. U kunt hierbij denken aan veranderende milieu-eisen, nota's over het gebruik van schuilstallen en bijvoorbeeld mestwetgeving. De FNRS heeft het voor u uitgezocht.


1
Webshop

Bestel hier uw boeken en promotiematerialen en download FNRS-logo's. Er kan gratis gebruik gemaakt worden van promotiemateriaal dat gedeeltelijk aan te passen is aan de wensen per bedrijf.